Monday, February 2, 2009

Sek @ MMU part 1

Hmmmm .... aku rasa aku tak lambat nak cita pasai sek@mmu.walaupon dah lambat sangat .

ok . cam mana nak start yek. hmmmm... ok lah ... aku start time nak pergila.ok .memula kami semua berkumpul kat bangunan apa bawah stad. semua komiti dari ketiga sekolah semua berkumpul disitu. aku memula bengong gak carik member nak sembang nie. almaklomlah akukan bau jer kat mmu cyberjaya nie, tak tau nak sembang ngan sapa. kalo kat melaka mmg dah terkenal ngan apis kecoh . sebab kat sana byk member tapi kat sini masih barukan so aku pon tak tau nak buat kecoh macam mana.program ini merupakan progam pertama aku. hmmm .. walau macam mana pon aku berjaya gak la carik member nak sembang. tak der lo nnt org gelar aku apis senyap lak (hehehe). tapi aku tak lo sekecoh kat melaka dulu sebab kat sini semua memuda aku jer tua (subsub .. sedih lak ). tapi tak la aku dok diam jer kat situ ada gak lo aku gegurau malam tu. tapi sebenarnya aku takut gak pada malam tu . maklomlah aku kan pendatang baru macam la korang kan kalo masok kat tempat baru korang pon memalu gak kan .

tah pukul berapa tah kami semua disuruh menaiki bas. kat dalam bas tu aku dok sebelah ustaz (ustaz tu aku yg start pastu semua org panggil). dalam bas tu tak da yg best sangat aku dok diam jer dalam bas tu. masih takut lagi kan, dok senyap jer dalam bas tu. tah macam mana aku leh lak ter tido dalam bas tu. sesedar jer ada kat perhentian. pastu kat masjid kiter org turun solat suboh. bebudak sekolah A n B kena mandi dan bersiap sebab jorang akan terus ada program . aku kat sekolah C, kiter org tak kiter start kol2.30 so leh lo relex2 lagi . sebelom bertolak semua dah pakai smart2 sampai ada yg aku tak kenal. yg lagi satu semua pompuan yg bertudung dah pakai tudung . tu bukan apa , tu permintaan sekolah tu untuk pakai tudung. so dak pompuan tu pon pakai la tudong. ayu2 belaka.

pastu kiter org teruskan perjalanan, memula aku sampai kat sekolah B. wau cantik sungguh sekolah itu .masok masok jer namapak bungga yg besar . logo sekolah tu kemain banyak. aku ingat lo kalo pelajar tu pakai semu logo tu mau penuh sebelah baju dengan lencana jerlepas semua dak sekolah B turun dan menurunkan semua barang sekolah B, kami pon bergerak terus ke sekoh C iaitu Sek Men Keb Tungku Abdullah (SMKTA). sempat gak lo aku tertido dalam bas mana nak g sekolah SMKTA tu.

sesampai jer aku kat sekolah tu aku nampak macam menakot kan jer. sebab semua dak sekolah masih belajar kat dalam kelas.kami lalu jer semua org pandang kat kiter org.segan gak time tu . sampai jer kami disambut oleh cikgu kanan sekolah tu. kami semua dibawa ke tempat kediaman. komiti panggil fesi la senang. fesi perompuan di bawa ker asrama pompuan. memandang kan sekolah itu tiada asrama lelaki kali fesi lelaki dilitak kan didalam bekas bilik waden lelaki satu ketika dulu. hmmm... selesa gak la :). sampai jer kami semua mandi pastu bersiap utk majlis pembukaan pada kol 2.30pm.

jam menunjukan kol 2.30 petang. sorg2 pelajar masok memula pelajar pompuan (yer la kebanyakannya dok ostel) pastu bau la pelajar lelaki masuk. akhirnya majlis di mulakan pada kol lebih kurang kol 3 kot . setamat jer majlis pembukaan tu kami pon mengambil peranan memasing untuk hendel ngan bebudak tu. memula aku takut gak nak hendel bebudak tu. tapi bila aku dah ada dalam kumpulan tu bau aku tau bebudak tu semua spoting best gila. aku ingat dak group aku jer rerupanya dak group lain pon kata group dia spoting.mmg best gila la bebudak tu. kat aktiviti aku ada hendel beberapa aktiviti antaranya senaman pagi. aku suruh jorang buat argorithem dance. korang tau tak dance apa tu nie aku tunjukan kat sini.
video
semua budak ikut jer tarian tu. cantik lak tgk.pasu aku ada hendel sungai beracun bebudak kena berjalan atas kertas untuk melepasi laluan. walaupon xtvt nie pada mulanya macam tak jadi tapi capai objective la (bagi aku la.). pastu aku ada hendel explore reace(betul ker aku eja nie... lantak la .heheh). xtvt nie aku suka alham dulilah semua berjalan ngan lancar. semua fesi beri kerja sama tak der yg kelang kabot sangat semua ok jer. ok la.

di majlis penutup kami semua fesi dan pelajar berkumpul di sekolah B. bau aku tau rerupanya bebedak kat smkta tu tak bapa suka ngan bebudak kat sek B tu. hmmmm... macam2 la jorang gelar sekoah tu. dah turun taraf lah apa la. pape pon jorang ok jer masa tu.semangat sangat jorangtu. sampai kat sekolah feci jadi kepala jorang tu. apa kiter org cakap jorang ikut . best la jorang tu respek aku kat jorang tu .

kat sekolah tu macam-macam aku blajar dr jorang. aku seding dengan citer jorang. kat sekolah tu gak aku ada perkataan yg femes iaitu "Wen Mrah" . tu perkatan yg mulcul apabila org potugis nak cakap melayu. kalo korang teka lo sendiri makna dia yek. ok . berjumpa lagi di sek@mmu part 2. rindu lak aku kat dak SMKTA.

Fesi Di Mana???
Fesi Di sini... Abg Apis bagus....


P/S : gamba2 kat Sekolah nnt aku upload. aku tak dapat lagi la .... hehehe

kucai_masin

1 comments:

im.iedot.neve.kedekot. said...

alahai. abg apis memalu ke mule2 ge? tak pon aku tgk.. tipu....