Monday, February 9, 2009

Sek @ MMU part 2

hehehh ... walau pon dah lambat aku nak terus gak buat post kedua nie ....

ok selepas abis jer kat sekolah tukan kiter org terus jer pergi ke kampong salong.dalam nak magrib gak la kami bertolak. hmmmm ... aku memula seram gak ngan sapa lo aku akan ditempatkan nnt. alhamdulillah ... nasib baik semua yg satu umah ngan aku dak sekolah c gak ... iaitu sapik ngan ali (mukasurat) ...
nie la satu umah ngan aku ... budak kecik ngan sidot bukan ... kita org nak ambik gamba ngan dak kecik tu sidot sebok mencelah ..... heheheh
lepas jer majlis penyerahan kami pon balik lo kerumah mak n bapak angkat yg diberi .... memula dibenarkan menukar sikiranya tak serasi setelah di ugut oleh ketua kampong siapa yg tukar ... dia tak sayang ngan mak n bapak angkat dia sekarang . janjan semua tak tukar . pandai gak ketua kampung tu main psykilogy

pepagi mak bapak angkat aku pon menjamu kan kiter org sepageti goreng . hmmmm... mesti korang tak pernah rasa kan.sebab kat kampongtu jer yg korang akan rasa . bukan umah aku jer makan benda tu pagi tu umah lain pon sama aku tanya dia makan apa dia jawab sepageti goreng gak . aku rasa kampong tu mmg makan macam tu kot.

selepas sarapan kami satu umah perkumpul di surau.sebab nak gi ker tasik chini.
aku ngan osmate aku anta terawal sampai ke surau la pagi tu ..

setelah semunya sampai .... kami pon bertolak pergi ke tasik chini.kat dalam bas tak da pon yg menarik lagi pon tak da gamba aku nak post kan kat dalam bas tu ... hehehe ....

ok sesampai jer aku kat tasik cini aku pon pelik mana satu tasik sik nie sebab aku tak perasan tasik .yg aku perasa maa tu ada setu macamrumah besar n hutan. rerupanya sungai yg nak g tasik tu ada kat blakang umah tu . kami semua pon beratur untuk menaiki bot.

tgk panjangkan kiter org beratur .... klakow toi... macam dak skolah tol...


nie la team boat kiter org .... lagi sorang tgh carik masa nie


nie lak pasangan bulan madu .. ayu n yus ... jorang nie dok depan sekali masa pergi. bau aku tau rerupanya yus nie takut masa naik boat. patut la aku heran kiter org semua punyalah kecoh kat boat tu dia diam jer. pang tak leh blah masa balik lo ... klakow tol yus nie ... ayu kat sebelah lagi berani.... heheheh


yg nie pasangan fasha ngan Noraini ... dia ada cam. gamba kat boat nie dia yg supply .... leh lak masa nak sampai kat kampong org asli cam dia abis beteri ..... nasib baik hp dia leh ambik gamba kalo tak kiter org halau dia naik boat lain ..... heheheh tak lo memain jer ... jorang dua nie lo spoting gila masa nie


aku dok ngan ustaz time nie ... ustaz nie sebenarnya nakal dalam boat aku ingat baik jer rupanya dia nie byk mulut dak goyang kan boat semua gelakan yus semua ...


naik boat nie la pengalaman yg best gak siap naik macam rolercoater.... dah lak tu ada yus yg takut naik boat lak tu .... siap muka pucat masa nak pulang tu. masa nak pulang naik boat tu mula gegila aku datang. bila time kona kiter, org kona kan bebetul sampai boat tu macam dah nak terbalik aku tgk . lagi pucat muka yus tu yg klakow tu. dia siap cakap lagi "wey jangan wey" ... klakow bwtul la ..... hahahaha...... ayu sebelah dia pon dok sebok main masa boat tu kona . dia leh lak takut kan .... hheheh

lepas abis jer g tasik chini kiter org pon balik ker rumah masing2. sampai jer kat dewan bapak angkat kiter org bawak kita org peti kedai ma. makan kat situ .aku terkejut jumpa duri kat situ. rerupanya duri tu anak angkat nenek kiter org . dia tu mak cik angkat la ... hahahah .... selain duri , intan ngan ela gak .... kami pon makan tengah hari kat kedai ma angkat kita org.

selepas makan kita org pon balik umah diantar oleh bapak angkat kita org. sampai kat umah aku kata kat bapak kiter org yg kita org nak g sungai blakang umah jab . aku ingat sungai tu kecik la leh mandi semua sampai jer kat sungai aku terkejut sungai tu besar sangat ... heheheh

nie jalan nak g sungai tu ... huhuhu

nie la sungai tu ... aku bergamba ngan adik angkat aku ... apa tah nama dia aku lupa lak .... heheheh .... nnt aku tanya ali ngan sapik sapa nama dia ...


kerana kepenatan selepas jer pergi ke sungai aku pon tido... sampai terlambat nak g main sukaneka. sebenarnya mmg kiter org malas nak main sukaneka tu. kiter org datang lambat. sampai kjer semua org dah main siap ada kumpulan. sapa yg lambat takda kumpulan so tak leh la main .... hahahah ... yg tak best nya org kampong tak main pon kiter-kiter jer main sukan neka tu...

lepas sukaneka joran adakan pertandingan futsal. time lelaki dibelasah teruk. time pompuan seri.
dah macam main bola jaring lak aku tgk ...


nie pasukan lelaki ...bermain ...


lepas permainan fusal taman kami pon berlatih utk persembahan untuk malam persembahan nnti . kami pon bertungkus lumus la utu nak ingat step. kiter org buat latihan sekali dua jer. alhamdulillah dapat dak lo kiter org buat malam tu walau pon tak sempurna.

tgk sima ... org lain buat lain dia buat lain ... tapi semua sama jer ... lelebih lagi yg belah teri .... hehehehh

malam yang dinantikan pon akhirnya muncul tiba ...

nie persembahan dari sekolah kita org .... sekolah c ...SMKTA


nie persembahan org kampong .... joget lambak ...


persembahan org kampon gak ...nie versi remaja


persembahan org kampung lagi ... versi kanak-kanak


nie dari sekolah B ...

persembahan dari sekolah A....


persembahan dari org kampong gak ...

selepas tamat jer malampersembahan kiter org semua balik ke rumah sampai jer kat umah. terus tarik bantal n tido . sampai ma kata tido "berkeroh-keroh ". esok nya bapak angkat kami bawa kami sarapan kat kedai ma.

gamba diambik masa selepas sarapan...

kat kendai . kiter org bersembang sakan ngan nenek kiter org siap buat graf kehidupan ngan nenek kiter org samapai dia menitis ayer mata. sebak gak ati aku. aku nak benti tapi aku tak tau cam mana nak bentikan cita yg aku start tu .sopsopsop.... sedih tol la...

selepas makan kiter org pon pergi kemajlis penutup.

nie gamba kita org majlis penutup...


selepas abis jer kita org pulang kerumah nenek. kita org bertemu ngan makcik duri intan ngan sapa tah nama soran tu .... heheheh ....

nie kiter org nak perg ke bas bersama dengan nenek ngan makcik...



nie gamba dari blakang ...


gambar kita org satu family yg besar ...


bergamba ngan makcik duri


selepas semua itu kami pon pulang .... ini lah kenangan terindah kami sekolah@mmu (pinjam ayat ali ... heheh).... kalo ada masa lagi aku kan join lagi dan kalo diberi peluang...

1 comments:

Nuraini Mohd Ghani said...

besh la..pixx aku pun ade gaks!
hahhaha..
ko dah tgk ke video yang korang menari!
aku nye gelas..sampai orang tingkat 5 dengar ko tau tak..