Saturday, July 18, 2009

Saja-Saja

hmmmm ...

Nak tulis apa yer ari nie..... dah lama rasanya tak update blog nie. ok lo. semalam aku turun taning silat buat pertama kali untuk sem nie (pertama kali ka ..... lantak la .... nak gak kata pertama kali kalo bukan pon ). aku terkejut jugak lah bila melihat yang turun pada malam tadi agak ramai. seronok lak tgk.( nie nak turun setiap malam nie .... tapi apa kan daya tak ada transport nak datang mmu..... aku datang malam tadi pon aku naik keretapi).

aku mengharapkan banyaknya malam tadi, banyak tu la yang akan tamat nanti. mesti cantik nnt kalo ramai ahli yang tamat. seksek muka yg sama jer jemu gak la kan kengkadang. kalo ramai yg tamat best sikit sebab banyak muka baru.

bebudak baru semalam pon leh tahan gak. spoting la leh masok kepala la. kalo semuat tu dapat tamat mmg mmg gamat lo silat cekak nie nnt. macam semalam, kiter org kluar g hassan kemain gelak sakan bebudak nie lelagi ada abg arom ngan izmi.... mmg la lo kalo tak membahan dibahan. sampai ada yang cemburu tu. hahahahha..... manusia.

hmmm .... apa lahi la nak tulis nie ... dah kering dah ide....

Lahirnya Cekak kerana kesedaran
bukan bermusuh sebagai tujuan
untuk mendaulatkan seni kebangsaan
mensesuaikan dengan makna kemerdekaan




Friday, June 5, 2009

KasTaM .... 1st WeEk

hmmm .... ari nie ari jumaat dah seminggu dah aku praktikal kat kastam nie ... memula sekali aku takut gak nak start keja kat sini tak tau apa nak buat ..... cerita yg paling mengempakkan .... minggu lepas ari jumaat aku nak tergerak ati lak nak call ka .... kat mmu aku conform dah lama dah dalam bulan dua (2) lagi dah conform tak tau la kenapa leh jadi cam nie tak caya aku tunjuk kan bukti nie ....

setelah aku call aku dapati nama aku tak da kastam ..... nama yg lain pon tak da yang ada cuma nama abu rizal tu jer .... aku pon apa lagi terus gi jumpa miss zarina untuk mengadukan kat dia .... setelah aku jumpa dia dia kata kamu pergi jer kat kastam nnti dia akan call. aku ingat kan masalah semua dah satel rupanya lom lagi .... nasib baik pekerja kat kastam nie bebaik semuanya tak sampai ati nak tol mereka ambik jer semua yg datang tu.

org yg pertama aku kenal kat kastam nie ialah kak ju ... sebab dia yg jawab panggilan talipan aku ari jumaat tu ... akak ju nie baik org nya lembut jer dia . pastu aku jumpa kak lina lak (aku tak tau la betol atau tak nama dia tu ... aku lupa lak skang nie .... hahah).... akak lina pon baik gak ....pastu aku kenal kak mizah .... kakka nie kecik jer org nya ... baik baik sungguh... suka meyan. best la bersembang dengan dia. mereka bertiga nie kat cawangan latihan. ari kedua kami di kastam baru diberi surat dan ari ke tiga bau lah kami di masokan kedalam cawangan masing2. aku di letakan didalam cawangan kualiti. sampai aku di cawangan ini. aku tgk semu org kat cawangan aku tak ada cuma chip kat cawangan nie jer ada. nasib baik cawangan ini bersebelahan dengan cawangan it, org kat sana pon semua bebaik ... semua ringan mulut, seronok sembang ngan meraka .... antara org kat cawanagn aku kenal ialah ... kak wan, kak wana, shali, pn haslinda, abg han..... semua ok lo baik semua nya tak kedekut ilmu kalo tanya mesti menjawab. kat cawanagan aku lak aku hanya kenal kak naz , kak yoi , ngan pn nurul.

kak cawangan IT ada seorg chip namadia chif sulaiman, dia nie aku suka sembang ngan dia. lelagi dia tu penah blaja silat cekak. yg paling aku tertarik dia tu blaja ngan ustaz hanafi dulu . byk pengalaman dia. aku tanya dia dia cekak yg mana satu dia kata dia tak join memana semua ok jer . lagi pon dia kenal ramao otai silat cekak. sampai dia kata dia nak bawak silat cekak nie kat kastam di sebab kan dia ada penyakit dia tak dapat nak bawak silat cekak ni.

setakat seminggu aku kat kastam nie aku mmg enjoi la ... seronok sangat

kucai masin.

Friday, May 29, 2009

Selamat tinggal Tramester 3

huuuuuu ...... lama sungguh tak singgah kat bloq nie. banyak yang tak update. sem tiga nie dah abis dah. ok gak kan kalo nak mengimbas kembali Sem 3 nie. Nak mula kat mana ya ....???

ok la kita mula ngan axtvt yang aku join la ...

hahahah.... klakaw wey. tak pernah dalam pemikiran aku nie nak join menari tah macam mana tah leh lak aku join menari sem nie ... heheheh ... memula segan gak aku nak menari . nie aku nak cita sikit persembahan pertama aku masa open day mmu kat cyber jaya. kiter org menari untuk tetamu yg datang . masa ketika tu ada dua sesi satu pagi dan satu tengah hari. nasib baik la aku dapat pagi tak ramai org ketika tu. masa open day nie aku menari tarian canggong jer. kalo pompuan kena menari zapin dan canggung.

nie lah pasangan menari aku time tu .... heheheh mesti kalau budak melaka mesti kenal lelebih lagi upg ngan mata siapa lagi kalo bukan bel .... abil nie fist time kenal masa kat fesi camp upg melaka dulu bercita-cita nak kruskan badan .... heheheh ... mestiberjaya nya bel ....


time nie aku nak gelak jer ... hahahah .... sebenarnya nak tahan malun segan gila time tu.... heheh


nie la persembahan kiter org time tu ... tgk tu baju aku jer yg cerah semua gelab .... hahahah


nie lah kiter org semua .... team pagi tu


yang nie lak gamba dak laki ... sowwi gamba dak pompuab tak da sebab time nie jorang sebok me


tu kes open day ... lepas open day lak aku menari untuk persembahan Festival Tari lak .... yang nie lagi arek ... time nie banyak controlvesi toi... tapi takpa ... time nie aku menari tarian kuda kepang ngan tarian jawa lak ... yang nie lagi aku segan sebab kena buat depan censelor ngan president... dah lak tu kena iring dia masok lak tu guna kuda kepang .... kiter org main blasah jer kalo salah pon tak pa. hmmm ....

nie kiter org buat depan prof (President) ngan tun Siti hasma (Censelor).... takut beb ... main blasah jer time nie salah betul lain cerita


yang nie lak adalah penutup tarian jawa.... tak sangka aku dapat sambutan ramai .... ramai gila yg sorak time nie ... walmaklom lah pompuan berkemban..... ish2...


gamba nie sesaja jer ambik .... kakak nie caantik sangat lak aku ...yg dua org tepi tu menyebok jer .... hahahahah

last sekali aku menari masa mmu aword yang nie lagi tak leh blah .... tau tak jorang panggil aku menari masatu jam 3 petang dah tu malam tu kol 8 dah kena buat persembahan. yang paling tak leh blah tu .... time tu aku kat umah kat PJ. terpaksalah aku balik ke mmu balik sebab nak buat persembahan tersebut aku kesian lak sebab tak da org. nasib baik la tarian tu sama ngan tarian jawa masa festival tari ari tu... boleh la .... yg nie aku terlupa lak nak ambik gaba .... hahahaha

selain dari tarian aku ada gak join program pergi kesekolah rasanya aku pernah post dulu . motivasi PRS Camp. program nie best gak la. bebudak nie banyak cerita. macam macam jorang cerita. jorang tu yg paling tak leh blah jorang leh lak sok dak form 2 gosok baju aku. aku pon dengan rela hati la kasi dia gosok baju aku tu.... hahahah ... jahat gila lak aku rasa... utk imbasan kembali aku letak la jugak gamba yg program tu...



Selain Join program. aku ada gak join SRP .... nie pon ada gak aku post sebelom nie. time nie mmg la berat aku turun 5kg . mmg penat gila tak kangka akuleh lak aku bertahan. setiap malam baju aku seperti manti basah kuyup. SRP amali dah lepas lepas nie teory lak .... alo aku dah lupa lak apa yg aku baca dulu mau kena refresh balik nie .....



Dan yang terakhir sekali aku join ialah MSB Aku pon tak pasti apa nama panjang dia. time tu aku jadi stage manager utk program tersebut. perhhhh..... pening pala aku nak hendel bebudak nie tapi tak pa yg penting berjalan.....

time nie aku kena jadi mc jemputan .... hahahh aku main taler jer time nie ,.... hahahha


barisan comeetti program nie bersama Abg mad....

aku rasa tu jer kot XTVT aku sepanjang sem nie .... byk gak program aku join . hmmm .... takut gak aku blaja aku terabai.... tapi aku kenal cekal gak utk xm .... skang xm dah abis aku kena tawakal jer la..... tapi tak pa .... masih ada pluang kedua .... kawan-kawan doakan aku berjaya ok ... diharap ada semua gak bejaya dalam xm dan hidup anda sekalian.....

gamba2 lain ....

yang nie lepas mod meeting tec com..... hahahah ... ramai cakap gamba nie macam kat over sea .... berjaya gak la aku tipu semua org ..... hahahahah


yang nie time kat sekolah SMSS..... kena cakap kat depan .... segan gak aku .... sebenarnya nak tutup muka tapi gedah jer .... hahahahah


yang nie lak time ghadering sekolah c masa sekolah mmu pahang


hahah temenung ....




nie pon sama masa kat sekolah SMSS ....

aku rasa tu sahaja cerita aku untuk sem nie .... hmmmm jumpa lagi next tramester ..... huhuhuhu .... takut gila aku .... sebab next tramester aku kena intern kat kastam. semoga semua berjalan ngan lancar. wahai kawan2 doakan kejayaan ku ya di hari akan datang dan disanan nanti ya ..... aku pon begitu juga..... akhir kata sekian terimakasih..... macam surat lak


kucai_masin

Sunday, April 12, 2009

LET'S CHILL....

Assalammualaikum…

ingin main air?


Ingin makan-makan BBQ???


Makan BBQ di sungai ???


Ingin rehatkan minda selepas penat belajar???


ingin nak berkenalan ???


penat bekerja dan ingin berehat??


ingin main-main???


Inilah masanya…


Silat Cekak Pusaka Hanafi MMU Cyberjaya akan mengadakan satu program iaitu “Let’s Chill” yang akan dijalankan di Sungai Congkak pada 3 Mei 2009. Program ini merupakan program bersantai dan BBQ.

Oleh itu,jangan lepaskan peluang untuk mengikuti program ini.sesiapa yang berminat boleh lah memberi nama kepada Saudari Anith Sima(Phone:0133529545, YM! : cma02keyell) sebelum 29 April 2009. Marilah kita rebutkan peluang ini.

Pengangkutan ???

Jangan takut pengangkutan disediakan dari MMU. Kami menyediakan sebuah bas berhawadingin dan selesa ( Bas MMU). Sesiapa yang tak pernah naik bas MMU dan teringin naik , ini lah masanya.

Tertanya –tanya pasai bayaran????


Bayaran :

Ahli : RM 10

Alimni : RM 15


Wow!!!!!, murahkan …. Apalagi jangan lepaskan peluang ini.


OK SEMUA…… LET’S CHILL……



Yang menjalankan tugas,

Mohd Hafiz Ismail

Tuesday, March 17, 2009

PEnDafTaRAn AHli BaRu SiLAT CEkaK PUsAkA HAnAFi, MMU CYBER JAYA

marilah beramai -ramai kita mempertahankan diri...

Bermacam-macam Ancaman Kita lihat di kaca televisionada kes ragut , ada ker rogol , ada kes pecah rumah, ada kes bunuh .... Jangan tunggu sampai semua ini terjadi ..

oleh itu, kita perlu siapkan diri .... sebelom apa-apa yang terjadi pada diri kita, keluarga kita dan saudara handai kita, marilah kita menyertai Silat Cekak Pusaka Hanafi untuk mempertahankan diri.... Diperakui silat ini Ringkas, Mudah dan Prektikal.

"sediakan payung sebelum Hujan..."

"kesal dahulu pendapaan, kesal kemudian tidak berguna"


Silat Cekak Pusaka Hanafi juga persatuan silat yg bukan sekadar bersilat, kami juga utamakan Perpesatuan. Kami juga turut menganjurkan :

FUtsaL, BOwLinG, CAmPinG, MELanConG, AnUal DiNnEr, BEraKiT, JAmUAn BerBUka PuASa, GAThaRing, KOnVoi dan BYK LAgi....

APa LaGI .... Ayuh Kita ..

anda boleh mendaftar dengan mengisi borang dibawah dan click button daftar ...

Wednesday, March 4, 2009

BeBudah Group KelDai....MotiVasi PrS- SMSS

nie la semua dah group keldai ... semua ada kecuali hady ...tah mana tah dia merayau time nie...


tah mana pergi tah sorang lagi nie ... kak ally suka sangat nie ...


nie masa mencari hartakarun tahan jorang nie jab nak ambik gamba .... hahahah yg lain sebok tak gi mana tah ... sian jorang nie jer ada


bergamba kejab ....

mari kita bersama dengan ahli nujum pak kucai ... untuk melihat bebudak nie ... heheheh... :


yang nie nama dia Dirah.... budaknya agak pendiam , tapi pak nujum rasa dia bukan macam tu... dari pandangan mata paknujum dia nie seorang yang agak suka bersendiri tapi tak tau la... pak nujum rasa jugak dia nie suka berahsia dan cepat panas ... tu pak nujum rasa jer ... dari telekan mata aku. dia juga seorang yg boleh menyesuaikan dengan keadaan. boleh hidup berdirikari.... heheheh


yang dia nie lak nama dia yan..... dari telekan mata pak nujum dia nie suka simpan rahsia. dia nie jugak susah nak buat keputusan. dia nie agak pemalu dan bila dah kenal dia leh bergaul mesra. tapi tak tau la ..mmg tegas org nya . boleh kadi ketua kalo ada org sokong dia


yang nie dayah tapi dak lelaki group tu panggil dayak....heheh.... dia nie dari telekan mata pak nujum dia nie pandai mempengaruhi org, boleh jadi ketua nie. tapi macam ragu nak buat sesuatu tapi kalo ada org sokong dia leh buat. satu lagi dia nie cepat mesra ngan org dan kalo dia tak suka org tu akan nampak muka dia tak suka..... heheheh .....


yang nie nama dia EZ..... dari telekan mata pak nujum ... dia nie seorang yang pemalu tapi suka menonjol. dia nie macam bebudak sikit.pastu dia nie kuat melamun n banyak berhayal. dari renungan pak nujum dia dia nie jugak banyak kawan dan kawan suka mendampingi nya tapi tak tau la .... hehehe.... sebab dia nie suka jaga hati kawan....


yang ini nama nya Hady .... bagi pak nujum orang nya pendiam kalo tiada sekutu tapi kalo ada nakal sekali. dia nie bisa menjadi seorang ketua. sebab dia nie pandai mempengaruhi rakan nya. dia nie juga seorg yg pintar. dia juda suka memendam rasa, kalo dia sakit hati ngan org tu dia akan menjauhkan diri dari org tersebut tapi kalo tak tahan mau meletop nie.dia nie juga suka kalo dilebihi dah suka diperhatikan .. hehehe..


hmmm yang nie nama dia fadhil.... dia nie seorang penolong ketua pengawas..... dr pandanggan pak nujum dia nie seorg yg tegas. dengan ketegasan dia ramai org tidak mengemarinya. benda itu boleh diatasinya sekiranya dia pandai main ngan psikologi .... mmg agak sukar... tapi bisa diperbaiki.... heheheh ...dia juga boleh dikatakan pintar dan pandai memujuk.


yang ini nama nya acap .... dari pandangan pak nujum dia nie seorg yg agak tegas diatas pendirian yang di buat. suka berkata lepas tetapi baik ati nie. dia nie ada falsafah sendiri tetapi ada kalany falsafah dia lain dari org.satu lagi sikap dia nie dia tidak mahu tewas...... pak nujum nak nasihatkan bahawa "TEWAS ITU ADALAH PUNCA UNTUK BERJAYA" ..dia nie juga suka cakap lepas menyebabkan adakala orang sakit hati dengan nya.


yang nie namanya Fakka ... Menrut ramalan pak nujum dia nie cuba untuk menyesuaikan dengan keadaan dan dia bisa buat demikian. agak nakal kerana suka diperhatian kawan. seorang yang pintar ....ada masa dia nie suka dibodek dan membodek tapi tak tau la tu cuma pirasat(mungkin salah).... satu lagi mengenai dirinya dia nie seorg yg nak melakukan sesuatu tetapi tidak bisa melakukanya seorg diri . dia mesti ada kawan untuk menyokong beliau ... heheheh


yang nie pula namanya FAliq..... dia nie menurut pak nujum dia nie masih ragu untuk melakukan sesuatu . tapi sekiranya ada sokongan dia bisa melakukan. dia nie agak pendiam tapi tegas. mulut agak manis menyebabkan byk gadis suka mendampingginya.... jangan terjerat sudah...heheh... boleh jadi ketua sekiranya ada yg sport beliau ...


ini semua merupakan ramalam pak nujum sahaja mungkin betul mungkin salah ... kalo terasa hati pak nujum minta maaf sangat ya... sebab ada kala ramalan pak nujum tak tepat .... heheheh .... maklom lah pak nujum dah tua.... heheheh


Pak Nujum Kucai

p/s : gamba sumbangan Ally dan Azri
*gamba dari cam Ally leh dapat kan di SINI
*gamba dari cam Azri leh dapat di SINI

motivasi PRS -SM Sains Selangor


Jumaat , sabtu dan Ahad (27 feb - 1 mac)yang lepas aku pergi satu program nie, iaitu program motivasi PRS kat SM Sains Selangor, nama jer selangor tapi sekolah tu kat KL kelakar kan.. walau macam mana pon redah jer la kan . memula aku tak pk nak join program nie, tah macam mana tah kawan aku ajak nak join so aku join jer la n akhirnya dia yang tak datang,(hahahahah .....lawak betul)

okla nak cita sikit pasai program nie.program nie start jumaat petang tapi aku datang kol 8.15 kononnya aku ada class petang jumaat tu (heheheh..... sebenarnya tak da pon, saja nak dtg lambat). sesampai jer kat situ aku ingat ada program malam rupa nya mmg malam tu tak da program ngan bebudak tu kerana bebudak tu ada program makan beradat. alo rugi lak aku tak datang petang kalo tak leh aku jumpa ngan jorang dulu .tak la esok masih ada...
sesampai nya aku kat sekolah tu ....


pada ari sabtu lak pada pagi tu dimula kan degan ceramak kak asmida (kot nama dia .... heheheh). semua budak pon dok dengar la apa yang kak asmida sampaikan pada bebudak tu. bebudak nie pon kusyuk la mendengar kak asmida beri ceramah tapi tak tau la kalo sebalik nya. sebab aku ngan ally g kluar sebab tgk bincangkan pasai modul akan datang. lagi pon aku ngan ally nie pon bukan pernak ber cakap. kat TOT pon aku tak pernah bercakap ngan dia. pagi sabtu tu jer la aku start cakapngan dia . tapi serius sebenarnya kat program tu aku mmg tak kenal sangat dak fesi tu . almaklom lah aku kan bau 2 sem kat cyber jaya nie.tapi ok la aku rasa fesi tu cepat sangat mesra.
nie time ceramah kak AS


selepas ceramah mula modul pertama kiter org. modul di mulakan dengan kapal terbang kertas. aku sebenarnya tak bapa nak paham mudul tu nasib baik ally ada, aku ngan dia leh lak buat bersama. hmmm..... aku takut jer objektif tak tercapai. setiba nya aku kat group aku agak kecewa sikit la sebab ada setengah group aku tak da kat situ. jorang pergi mana tah. sedih aku tapi nak buat cam mana sabarjer la. tapi aku ngan ally tetap ber tungkus lumus untuk sampai kan modul tu sampai modul kepada mereka semua untuk capai objektif. alhamdulilah akhirnya merka nie dapat la mencapai objectif ini.(tapi tak tau la kalo sebalik nya .... hehehe).

modul kedua pulak ialah pesenality. modul ini peserta dikehendaki menjawab soalan yang diberi dan pesenality jorang akan diketahui. macam biasa la ada yang tepat dan ada yang tak tepat. tapi sofar apa yang aku lihat dari mata kasa aku semuanya tepat walaupon bebudak nie tak perasan.jawab soalan nie kejab jer lepas abis jer buat soalan aku pon kluarkan game yang aku ada untuk main ngan bebudak nie.tak tau lo mereka nie suka atau pon tidak. selepas abis jer modul tu, peserta semua boleh pergi makan, solat dan berehat

setelah berehat peserta diteruskan ngan modul pengurudan masa. sesampainya aku di group aku kekecewaan aku makin bertambah (mana tak nya ... kata lepas kol dua semua pelajar akan ada untuk aktivity ini tapi malang nya lagi kurang. daripada 9 tinggal 3 jer). memandangkan 3 orang jer jadi aku berpaka ngan group azri n era utuk bergabung bagi melaksanakan modul nie. mereka dikehendaki mencari 10 batu dan 10 daun yg berlainan saiz dan bentuk. macam2 la bentuk yg mereka dapat carik kan.

nie lah batu ngan daun yg dicarik oleh faliq dah group aku. yg lain datang lambat so aku tak smpat nak ambik gamba


selepas modul itu , diteruskan dengan modul mencari harta karun.hahaha... time nie peserta dikehendaki mencari fesi dan mendapatkan keratan untuk melengkapkan satu poem. hahaha... time nie la fesi keluar taring jorang nie suruh buat memacam la. ada yang suruh menjerit, menyani, buat lawakla, macam macam la sampai fesi tergelak. kesian group aku kena buli oleh jorang nie. group lain tak da pon kena menari group aku jer. yg kelakarnya jorang tu macam dah biasa buat jer tarian tu siap afal step .... mmg tak leh blah ...

video
tak caya tgk la nie ...

selepas modul tu, peserta pon pergi menunaikan solat dan kembali semula. sebab jorang ada xtvt riada lepas nie. dan mereka pon main la xtvt itu. abis jer xtvt riadah merka nie pon balik kebilik utuk berehat, mandi, solat

kembali jer malam tu kiter org menjalan kan modul yang mana satu. pada kali nie jorang kenaplih la mana satu watak jorang . pastu kena bentangkan dan kawan petah balik. pada kali nie aku sangat gembira sebab pada kali nie group aku semua ada best la jorang nie. seronok time tu. bau aku tau group aku siapa. tapi modul tu pon aku leh nampak perangat jorang nie.
kali nie semua ada cuma ady jer tak da


selepas tu. kiter main kawin kawin, aku tak tau la kenapa kat mmu cyber jaya nie gelemor ngan game kawin2 nie . aku pon layan jer la game nie walau pon aku tak bapa nak suka main . sebab apa kena byk bergerak penat .... heheheheh. group aku si faliq nie akhirnya berjaya menjasi top 3. dia ngan awek dia kot... heheheh


sesudah tamat jer game kawin2 nie ... ada ke patut iman leh tanya kat bebudak nie siapa fesi lelaki yg paling hot. bebudak nie apa lagi petik la nama ABg BOB, Aku ngan Pijai. leh lak kena petik namakan ... tapi hot ka.lepast jer main xtvt semua g tido.
nie pasangan winer


nie 2nd.


nie 3rd. faliq dak group aku


pada ari ahad mmg tak da xtviti pon jest majlis penutup ngan buat game dan sesi bergamba. dalam byk2 game satu game jer yg kelakor sebab apa abg fesi nie punya semangat sampai patah kerusi tu .... kakakakak lawak sungguh.
wah dirah sakan lompat ya... tgk kak ally takut dia .. hehheh


nie group aku yg hadir masa bergamba yang lain tah kemana tah ....

kucai masin

Tuesday, February 24, 2009

Sijil Rendah Persilatan (SRP) - Amali -

Pada hari ahad yang lepas telah berlangsungnya ujian Sijil Rendah Persilatan (praktikal) Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi. Para peserta telah berkumpul seawal 8 pagi di Sek Keb Taman Melawati untuk bersiap sedia. Segala keazaman dan debaran jelas terpancar pada wajah para peserta sewaktu menunggu giliran masing-masing. Pada hari itu juga uniform baru Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi telah mula digunakan, majlis tamat pada pukul 3 petang dan diakhiri dengan sesi bergambar. Diharap lebih ramai lagi ahli untuk turut serta mengambil SRP bagi menambah keyakinan pada silat pusaka ini. (hahaha .... skema nya ayat. ayat ini dia ambil daripada cekakhanafi.mmu.edu.my )

nie merupakan peserta yg ambik bahagian dalam peperiksaan tu. tgk la jorang nie mantab-mantab semua. semua leh tesenyum sebab ujian amali dah lepas tinggal teori jer. cuba korang teka dia mana aku. aku yg mengankat tangan tak bapa nak tinggi tu (bukan apa .. dah penat sangat buat latihan sampai angkat tangan pon tak larat... heheh)


ini pulak barisan tester dan juri. korang tgk lo lah sendiri tegap tak tegap la jorang nie. hmmm... siap ada yag terketok pala sampai benjol pon adajorang buat . ada gak yang ditendang terpelanting jorang buat . ada gak yang buak serangan klakow...hahah.. macam-macam


nie lak tester dan peserta srp daripada MMU ....heheheh


nie masa sebelom test. selepas beri taklimat. aku buat latihan ngan sima .(tinggi gak aku kat situ ..... tak sngka aku tinggi ...heheheh)


haish.... penat sangat nie tadi buat latihan sikit ...


hmmm.... alhamdulillah .... terck mark joka ... heheh


time blatih sorang2..."cam mana nak ambik kaedah 'c' nie ...???"


ok sebelom kita di test baik kita bergamba dulu ..... tigeeeee....


hahaha .... lega keluar dewan dengan muka gembira...


pose jab lepas kluar dewan .... hehehehe


sembil tgu pompuan tuka baju .... memain dulu ...


singgah sebentar makan dirumah org kawin. member cekak gak dak alumni. au tak kenal pon tapi buat kenal jer



last sekali sebelom sampai MMU. kiter org singgah jab kat warong kedai makan kat taman dato' harun.

akhirnya penantian aku selama sebulan nie ber akhir. aku dah ambil amali . skang tinggal teori. aku harap sangat dapat lulus cemerlang. walau pon aku rasa aku buat tak kemas. hmmm lepas nei kengkawan jumpa kat kelas latihan. bila aku ambik SRP nie aku rasa seronok lak nak bersilat heheheh.... kawan jom la meramaikan lagi silat cekak pusaka hanafi.

Silat Cekak tersangatlah mudah
bagi mereka yang mendapat hidayah
sungguhpun begitu hendaklah tabah
InsyaAllah mendapat faedah


Kucai masin