Wednesday, March 4, 2009

motivasi PRS -SM Sains Selangor


Jumaat , sabtu dan Ahad (27 feb - 1 mac)yang lepas aku pergi satu program nie, iaitu program motivasi PRS kat SM Sains Selangor, nama jer selangor tapi sekolah tu kat KL kelakar kan.. walau macam mana pon redah jer la kan . memula aku tak pk nak join program nie, tah macam mana tah kawan aku ajak nak join so aku join jer la n akhirnya dia yang tak datang,(hahahahah .....lawak betul)

okla nak cita sikit pasai program nie.program nie start jumaat petang tapi aku datang kol 8.15 kononnya aku ada class petang jumaat tu (heheheh..... sebenarnya tak da pon, saja nak dtg lambat). sesampai jer kat situ aku ingat ada program malam rupa nya mmg malam tu tak da program ngan bebudak tu kerana bebudak tu ada program makan beradat. alo rugi lak aku tak datang petang kalo tak leh aku jumpa ngan jorang dulu .tak la esok masih ada...
sesampai nya aku kat sekolah tu ....


pada ari sabtu lak pada pagi tu dimula kan degan ceramak kak asmida (kot nama dia .... heheheh). semua budak pon dok dengar la apa yang kak asmida sampaikan pada bebudak tu. bebudak nie pon kusyuk la mendengar kak asmida beri ceramah tapi tak tau la kalo sebalik nya. sebab aku ngan ally g kluar sebab tgk bincangkan pasai modul akan datang. lagi pon aku ngan ally nie pon bukan pernak ber cakap. kat TOT pon aku tak pernah bercakap ngan dia. pagi sabtu tu jer la aku start cakapngan dia . tapi serius sebenarnya kat program tu aku mmg tak kenal sangat dak fesi tu . almaklom lah aku kan bau 2 sem kat cyber jaya nie.tapi ok la aku rasa fesi tu cepat sangat mesra.
nie time ceramah kak AS


selepas ceramah mula modul pertama kiter org. modul di mulakan dengan kapal terbang kertas. aku sebenarnya tak bapa nak paham mudul tu nasib baik ally ada, aku ngan dia leh lak buat bersama. hmmm..... aku takut jer objektif tak tercapai. setiba nya aku kat group aku agak kecewa sikit la sebab ada setengah group aku tak da kat situ. jorang pergi mana tah. sedih aku tapi nak buat cam mana sabarjer la. tapi aku ngan ally tetap ber tungkus lumus untuk sampai kan modul tu sampai modul kepada mereka semua untuk capai objektif. alhamdulilah akhirnya merka nie dapat la mencapai objectif ini.(tapi tak tau la kalo sebalik nya .... hehehe).

modul kedua pulak ialah pesenality. modul ini peserta dikehendaki menjawab soalan yang diberi dan pesenality jorang akan diketahui. macam biasa la ada yang tepat dan ada yang tak tepat. tapi sofar apa yang aku lihat dari mata kasa aku semuanya tepat walaupon bebudak nie tak perasan.jawab soalan nie kejab jer lepas abis jer buat soalan aku pon kluarkan game yang aku ada untuk main ngan bebudak nie.tak tau lo mereka nie suka atau pon tidak. selepas abis jer modul tu, peserta semua boleh pergi makan, solat dan berehat

setelah berehat peserta diteruskan ngan modul pengurudan masa. sesampainya aku di group aku kekecewaan aku makin bertambah (mana tak nya ... kata lepas kol dua semua pelajar akan ada untuk aktivity ini tapi malang nya lagi kurang. daripada 9 tinggal 3 jer). memandangkan 3 orang jer jadi aku berpaka ngan group azri n era utuk bergabung bagi melaksanakan modul nie. mereka dikehendaki mencari 10 batu dan 10 daun yg berlainan saiz dan bentuk. macam2 la bentuk yg mereka dapat carik kan.

nie lah batu ngan daun yg dicarik oleh faliq dah group aku. yg lain datang lambat so aku tak smpat nak ambik gamba


selepas modul itu , diteruskan dengan modul mencari harta karun.hahaha... time nie peserta dikehendaki mencari fesi dan mendapatkan keratan untuk melengkapkan satu poem. hahaha... time nie la fesi keluar taring jorang nie suruh buat memacam la. ada yang suruh menjerit, menyani, buat lawakla, macam macam la sampai fesi tergelak. kesian group aku kena buli oleh jorang nie. group lain tak da pon kena menari group aku jer. yg kelakarnya jorang tu macam dah biasa buat jer tarian tu siap afal step .... mmg tak leh blah ...


tak caya tgk la nie ...

selepas modul tu, peserta pon pergi menunaikan solat dan kembali semula. sebab jorang ada xtvt riada lepas nie. dan mereka pon main la xtvt itu. abis jer xtvt riadah merka nie pon balik kebilik utuk berehat, mandi, solat

kembali jer malam tu kiter org menjalan kan modul yang mana satu. pada kali nie jorang kenaplih la mana satu watak jorang . pastu kena bentangkan dan kawan petah balik. pada kali nie aku sangat gembira sebab pada kali nie group aku semua ada best la jorang nie. seronok time tu. bau aku tau group aku siapa. tapi modul tu pon aku leh nampak perangat jorang nie.
kali nie semua ada cuma ady jer tak da


selepas tu. kiter main kawin kawin, aku tak tau la kenapa kat mmu cyber jaya nie gelemor ngan game kawin2 nie . aku pon layan jer la game nie walau pon aku tak bapa nak suka main . sebab apa kena byk bergerak penat .... heheheheh. group aku si faliq nie akhirnya berjaya menjasi top 3. dia ngan awek dia kot... heheheh


sesudah tamat jer game kawin2 nie ... ada ke patut iman leh tanya kat bebudak nie siapa fesi lelaki yg paling hot. bebudak nie apa lagi petik la nama ABg BOB, Aku ngan Pijai. leh lak kena petik namakan ... tapi hot ka.lepast jer main xtvt semua g tido.
nie pasangan winer


nie 2nd.


nie 3rd. faliq dak group aku


pada ari ahad mmg tak da xtviti pon jest majlis penutup ngan buat game dan sesi bergamba. dalam byk2 game satu game jer yg kelakor sebab apa abg fesi nie punya semangat sampai patah kerusi tu .... kakakakak lawak sungguh.
wah dirah sakan lompat ya... tgk kak ally takut dia .. hehheh


nie group aku yg hadir masa bergamba yang lain tah kemana tah ....

kucai masin

1 comments:

Alymia Nelyza said...

aku paling suka gambar dira yang melompat tak ingat dunia tu. memang cool dan random habes!